Jag blir ledsen när jag tänker på hur mycket papper vi slänger efter jul varje år. En producent i Sverige tillverkar ca 40 miljoner meter julklappspapper varje år. Tänk då allt papper som inte tillverkas i Sverige, hur många mil papper blir inte det tillsammans?

Det förväntas att vi under de närmaste dagarna gör av med flera hundra tusen kilo extra kartonger och omslagspapper från julklapparna i Sverige. Miljövinsterna kan dock utebli vid återvinningen då vi slänger fel på återvinningscentralerna. Presentpappret ska inte slängas bland tidningar som många tror. Och etikettera och snöret på klapparna ska inte sorteras tillsammans med pappret.

Vi måste hitta mer hållbara alternativ när vi slår in våra gåvor. Hur kan vi skapa fler kreativa och hållbara presentboxar som kan återanvändas om och om igen? Jag startade DUDE packaging med visionen att vi tillsammans ska kunna göra det roligare och mer hållbart att ge bort gåvor. Jag hoppas du vill följa med på min resa och bidra med en mer hållbar utveckling i att ge bort presenter. Läs mer  i Hallandsposten där jag prata hållbar julklappsinslagning.

Caroline

Foto: @moa.nyberg

Pin It on Pinterest

Share This